Για δυνατό σπέρμα, αφήστε στο “off” τα θερμαινόμενα καθίσματα!

γονιμοτητα

Οι ανδρολόγοι ανά τον πλανήτη συνεχώς προειδοποιούν πως η αυξημένη θερμοκρασία στους όρχεις μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποιότητα του σπέρματος. Για αυτό οι λάτρεις του αυτοκινήτου που έχουν θερμαινόμενα καθίσματα είναι καλό να μην τα χρησιμοποιούν αρκετά συχνά.

 Μπορεί ομολογουμένως τα θερμαινόμενα καθίσματα να είναι μια πολυτέλεια που τα περισσότερα ακριβά σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν, ωστόσο αυτά δεν κάνουν καλό στην ανδρική γονιμότητα. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα, η θερμοκρασία που αναπτύσσει ένα θερμαινόμενο κάθισμα, είναι απαγορευτική για τα σπερματοζωάρια κι ειδικά για έκθεση μεγαλύτερη των 90 λεπτών. Βλέπετε, το βασικότερο πρόβλημα είναι η άμεση επαφή με την πηγή θερμότητας.

Για το λόγο αν έχετε στη διάθεσή σας αυτοκίνητο με τέτοιου είδους καθίσματα, μην τα χρησιμοποιείτε συχνά ή τουλάχιστον όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικά θα πρέπει να έχετε κατά νου να μην υπερθερμαίνετε τους όρχεις σας. Πέρα από τα θερμαινόμενα καθίσματα αποφύγετε τα στενά εσώρουχα (να προτιμάτε τα φαρδιά μποξεράκια), τη σάουνα, αλλά και γενικότερα το καυτό νερό, ενώ καλό θα ήταν να μην κάθεστε με τις ώρες με σταυρωμένα πόδια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συμπίεση των όρχεων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νεύρα τους, παρεμποδίζοντας προσωρινά την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τσιμπήματα και μούδιασμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και να οδηγήσει όχι μόνο στην υπογονιμότητα, αλλά και στην στυτική δυσλειτουργία. Αν η δουλειά σας είναι καθιστική, φροντίστε να σηκώνεστε συχνά (τουλάχιστον κάθε 1 ώρα) για να περπατάτε λίγο.

Όμως για οποιαδήποτε διαταραχή είτε στη στύση, είτε στην υφή του σπέρματος καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στον ανδρολόγο σας για να σας λύσει κάθε απορία, αλλά και να σας καθοδηγήσει για την κατάλληλη θεραπεία.