Η Στυτική Δυσλειτουργία δεν έχει ηλικία

30

Η επίτευξη της στύσης είναι μια πολύπλοκη οργανική διαδικασία η οποία απαιτεί τη συμμετοχή εγκεφάλου, νεύρων, αγγείων, μυών, ορμονών και συναισθημάτων και οποιαδήποτε διαταραχή της παραπάνω διαδικασίας, μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Αναμενόμενα λοιπόν, με τις μεταβολές που υφίσταται ο οργανισμός μας με την πάροδο του χρόνου, τα προβλήματα στύσης αυξάνονται. Ωστόσο, η στυτική δυσλειτουργία πλέον αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο και σε μικρότερες ηλικίες, ακόμα κι από την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει ανά δεκαετία στη στύση ενός άνδρα!

30

Στα 30

Η ηλικία των τριάντα για τους περισσότερους άνδρες σηματοδοτεί την εποχή που η φυσική απόδοση έχει φτάσει στο σημείο της κορύφωσής της. Όταν σε αυτές τις ηλικίες καταγράφονται προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, τα αίτια στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ψυχογενή. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων που μπορεί να υφίστανται και σε μικρότερες ηλικίες, όπως οι δυσλειτουργίες του θυροειδή αδένα.

Στα ψυχογενή αίτια κατατάσσονται η κατάθλιψη, το άγχος απόδοσης και οποιαδήποτε κατάσταση στρες μπορεί να βιώσει ένας άνδρας με καλή φυσική κατάσταση και να έχει σαν επακόλουθο τα προβλήματα επίτευξης ή διατήρησης της στύσης.

40

Στα 40

Σε αυτή την ηλικία ο άνδρας βιώνει τη σεξουαλική του ωριμότητα, από την άποψη των εμπειριών και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ερωτικές του συνευρέσεις. Παράλληλα όμως είναι και η ηλικία κατά την οποία κάνουν την εμφάνισή τους προβλήματα υγείας τα οποία προκαλούν τη λεγόμενη παθολογική στυτική δυσλειτουργία. Επίσης δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός τον παράγοντα άγχος, που στη δεκαετία των 40 με τους ρυθμούς της καθημερινότητας μας, κορυφώνεται και συντελεί στην ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία.

50

Στα 50+

Η ηλικία αυτή αποτελεί για τον άνδρα το κομβικό σημείο όπου το άγχος απόδοσης δεν ανήκει στις έννοιες του, μιας και στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα ζητήματα που αφορούν σχέσεις και κοινωνικές συναναστροφές έχουν βρει τη λύση τους. Όμως τα προβλήματα οργανικής προέλευσης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, αποτελώντας την βασικότερη αιτία για την ύπαρξη στυτικής δυσλειτουργίας.

Σε όποια δεκαετία και αν ανήκετε, η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζεται, αρκεί να αναζητήσετε  βοήθεια από τον ειδικό. Το ραντεβού με τον εξειδικευμένο Ουρολόγο-Ανδρολόγο είναι το πρώτο βήμα για τη σωστή διάγνωση και ακολούθως, τη θεραπεία.