Η φυσική κατάσταση είναι ο καλύτερος φίλος της σεξουαλικής σας ζωής

κατάσταση

Τα τελευταία χρόνια, πληθώρα ερευνών που μελετούν τη συσχέτιση της φυσικής κατάστασης και της σεξουαλικής ζωής, έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Είναι κοινώς αποδεκτό, πως η επίδραση της στην αντοχή του οργανισμού και την κυκλοφορία του αίματος, λειτουργεί προληπτικά μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης νοσημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική λειτουργία, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση. Σύμφωνα με τις έρευνες, η συστηματική γυμναστική μπορεί να λειτουργήσει και ως πρόληψη για τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά και να βελτιώσει τη στύση σε όσους παρουσιάζουν προβλήματα στη διατήρησή της. Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι:

  1. Οι άνδρες που γυμνάζονται συστηματικά έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με αυτούς που δεν γυμνάζονται καθόλου ή σχεδόν καθόλου.
  2. Άνδρες μέσης ηλικίας που έβαλαν τη γυμναστική στη ζωή τους,

έχουν πλέον καλύτερη εικόνα του σώματός τους, σημαντικά βελτιωμένη λίμπιντο και καλύτερη στύση.

Πως γίνονται όμως όλα αυτά; Η συστηματική άσκηση πετυχαίνει:

  • Μείωση σωματικού βάρους, αρτηριακής πίεσης και χοληστερίνης. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε αύξηση της ποσότητας του μονοξειδίου του αζώτου το οποίο χαλαρώνει τις αρτηρίες του πέους, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των κυττάρων που επισκευάζουν το εσωτερικό των αρτηριών αυτών με αποτέλεσμα την καλύτερη πεϊκή λειτουργία.
  • Διατήρηση καθαρών αιμοφόρων αγγείων. Έτσι επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα όργανα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών. Το αποτέλεσμα είναι δυνατές και μεγάλες σε διάρκεια στύσεις.
  • Αύξηση του συνολικού όγκου του αίματος, της ικανότητας των αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο καθώς και ενίσχυση της παραγωγής τεστοστερόνης. Όλοι σημαντικοί παράγοντες που συνεισφέρουν στη σεξουαλική λειτουργία.

Πέρα από τα οφέλη στις λειτουργίες του οργανισμού, η φυσική δραστηριότητα έχει παράλληλα και πολύ σημαντικά ψυχολογικά οφέλη για τη στυτική λειτουργία. Αρχικά βοηθά στη μείωση του άγχους που συνοδεύει σε αρκετές περιπτώσεις μια ενδεχόμενη αποτυχία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ένα ακόμα όφελος, είναι πως κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, απελευθερώνονται ενδορφίνες, ορμόνες υπεύθυνες για την καλή διάθεση και ψυχολογία.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη στύση σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας και εντάξτε την φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Η άσκηση σε συνδυασμό με τις καινοτόμες θεραπείες θα δώσουν τη λύση στον όποιο προβληματισμό για τη στυτική σας λειτουργία.