Πόνος στο πέος κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής; Μάθετε το λόγο

ponos_sto_peos

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής υπάρχει πιθανότητα να νιώσετε πόνο στο πέος. Ο πόνος αυτός μπορεί να είναι στην κορυφή, στη μέση, στη βάση, ακόμα και στο δέρμα του πέους κι είναι πιθανό να συνοδεύεται από φαγούρα και αίσθηση καύσου. Η ένταση του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αίτιο. Για παράδειγμα, αν έχετε υποστεί τραύμα στην περιοχή, ο πόνος μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονος, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι πιο ανεκτός. Κάθε τύπος πόνου ωστόσο, δικαίως προκαλεί ανησυχία στον άνδρα ειδικά όταν συμβαίνει την ώρα της στύσης ή κατά τη διάρκεια της ούρησης.

Ο πόνος αυτός μπορεί να συμβεί αιφνίδια ή σταδιακά, να είναι οξύς, συνεχόμενος ή διακοπτόμενος. Η αίσθησή του μπορεί να κρατάει από μερικές στιγμές έως ώρες και μέρες. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα ο πόνος στο πέος μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητα του άνδρα ακόμα και στα πιο απλά πράγματα όπως η ούρηση και η γυμναστική. Σε άλλες περιπτώσεις δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και λύνεται εξαιρετικά εύκολα.

Αίτια

Όταν για τον πόνο στο πέος δεν είναι υπεύθυνος κάποιος τραυματισμός, μία υποκείμενη πάθηση είναι η αιτία.

  • Ουρηθρίτιδα

Η ουρηθρίτιδα είναι λοίμωξη στην ουρήθρα που συνήθως μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής και προκαλεί εκτός από πόνο, πυώδεις εκκρίσεις και πρήξιμο της περιοχής.

  • Κυστίτιδα

Η κυστίτιδα είναι μικροβιακή μόλυνση στην ουροδόχο κύστη.

  • Προστατίτιδα

Γνωστή και ως φλεγμονή του προστάτη, η προστατίτιδα προκαλεί πόνο στο πέος ιδίως κατά την εκσπερμάτιση.

  • Λιθίαση της ουροδόχου κύστης

Είτε οφείλεται σε πέτρες που έπεσαν από τα νεφρά, είτε σε πέτρες που εξαρχής σχηματίστηκαν στην ουροδόχο κύστη, προκαλεί ενόχληση στο περίνεο.

  • Φίμωση

Η πάθηση του πέους κατά την οποία η βάλανος αποκαλύπτεται με δυσκολία ή και καθόλου. Μια συχνή αιτία πόνου στο πέος.

  • Παραφίμωση

Η επείγουσα κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία παραμένει τραβηγμένη προς τα πίσω προκαλώντας πρήξιμο στην κορυφή του. Το δέρμα δεν επανέρχεται στην αρχική του θέση, κάτι το οποίο προκαλεί έντονο πόνο στον άνδρα.

Όποια όμως κι αν είναι η αιτία του πόνου, η επίσκεψη στον ουρολόγο σας είναι επιβεβλημένη, μιας κι εκείνος θα σας καθοδηγήσει στη σωστή θεραπεία.